Allsvenskan
Fre 19:00
Allsvenskan
Lö 15:00
Superettan
Lö 15:00
Superettan
Lö 15:00
Superettan
Lö 17:00
Få nu€100 i gratis spelpengar. Begränsat utbud!
Rules and limitations apply. Check the terms and conditions of the indivdual location and provider. Offer may have expired at the time of redemption. Gambling requires responsible action. Must be 18 years or older to redeem.
De viktigaste fotbollsmatcherna denna vecka fran mandag till torsdag.
De kommande matcherna i helgen fran fredag till sondag.

9GAG Free Gratis. Allt du behöver veta: App, TV (2022)

9gag.com är en unik webbplats som kombinerar funktionerna på YouTube, Reddit, Instagram och 4chan. Det är perfekt för människor som älskar memes och korta, roliga videor. Min recension kommer att förklara varför 9GAG är en värdefull webbplats för alla som vill skratta och lära sig samtidigt.

9GAG

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer - Fotbollsexpert Senast uppdaterad: Fredag, 01.Juli 2022 — 3min read

9gag.com

Eftersom takten i informationsdelningen har påskyndats på senare tid har mängden innehåll vi kan dela med varandra minskat. Medan människor en gång skulle bjuda in vänner för att titta på en film tillsammans, kan idag samma känsla förmedlas med en två sekunders gif. För att vara tydlig, jag är inte här för att kasta några aspersions eller för att föreläsa dig om den sjunkande kvaliteten på våra kommunikationsformer. Jag erkänner helt enkelt att innehållet vi ser blir snabbare att se, vilket möjliggör en mer strömlinjeformad form av umgänge - särskilt online.

Detta har lett till att många företag, som HuffPost och The Verge, skapar sina egna YouTube-kanaler specifikt för sina respektive publik för att säkerställa att de alltid tillhandahåller innehåll som är relevant och engagerande för sina tittare.

Det är dock allmänt överens om att de flesta YouTube-videor har en längre varaktighet än några minuter, eller hur? Att titta på en YouTube-video med andra ord kan ofta ses som ett åtagande - åtminstone jämfört med att titta på något som en snabb gif eller, säg, en Tik Tok-video. Du kommer sannolikt att titta i minst några minuter på YouTube.

Några nyare alternativ till YouTube som inte är lika fokuserade på långt eller till och med komplett videoinnehåll har tagit de sociala mediekomponenterna på YouTube, men (liksom, det kan hävdas, den allmänna idén bakom en gratis videodelningsplattform), för att skapa gigantiska databaser med kortare medieinnehåll: gifs, memes och sådana saker.

När jag tänker på sociala medier som är hotbeds av gif och meme-kultur är det första som kommer att tänka på 9GAG. 9GAG är inte i första hand en webbplats för sociala medier; Det är inte heller främst en video- / gif-delningswebbplats. I de mest grundläggande termerna är 9GAG en hybridwebbplats som sammanför aspekter av sociala medier och möjligheten att dela användarskapat innehåll. Det händer bara så att majoriteten av innehållet som delas på 9GAG faller under paraplyet "meme" eller "gif" -kulturen. 9GAG är en nyare plattform för webbhotell / sociala medier som snabbt har tagit fart.

Historia

9GAG grundades 2009 och 2010 av en grupp på fem personer från Hong Kong: Ray Chan, Chris Chan, Derek Chan, Marco Fung och Brian Yu. Deras gemensamma vision var att skapa en onlineplattform där människor kunde dela humoristiska bilder och videor. Namnet 9GAG är fortfarande ett mysterium. I en intervju 2012 avböjde VD Ryan Chan att förklara sitt ursprung. Det är dock möjligt att företagets nuvarande inställning till sina användare beror på ordet gag, som ofta används som ett skämt eller en shtick. Detta är sannolikt fallet eftersom grundarna av 9GAG ursprungligen använde det som en CV-byggare under sin tid i acceleratorprogrammet 500 startups, och de har sedan dess flyttat sitt fokus till mer seriösa projekt i sommar.

Efter att ha avslutat sitt sommarprogram välkomnades 9GAG-teamet till Y Combinators inkubator. Det var här 9GAG: s användarbas svävade till 70 miljoner unika månatliga besökare runt om i världen. Det blev mycket tydligt att den här lilla skämtplatsen var där deras förmögenheter var dolda. Så de övergav alla andra projekt och arbetade med 9GAG på heltid. De var också mycket trevliga med det och beviljade 500 startups en del av eget kapital för deras stöd och mentorskap.

I juli 2012 samlade 9GAG in imponerande 2,8 miljoner dollar från Silicon Valley-investerare. Månaden därpå kunde de matcha det beloppet från riskkapitalister. Idag verkar 9GAG från både sina hem i Hong Kong och Silicon Valley och är en av de mest lovande platserna att hålla utkik efter.

Design

Om jag var tvungen att beskriva hur 9GAG är utformat skulle jag säga att det ser ut som en korsning mellan YouTube, Reddit och Instagram. Ärligt talat är det inte dåliga sajter alls för 9GAG att vara i företaget med, designmässigt. Jag menar, jag har mina grepp om YouTubes design, men det är åtminstone bekant; vilket gör navigering av 9GAG också till en välbekant och intuitiv upplevelse. Med det sagt, bara för rekordet (även om det inte är någon skada att säga det), tror jag att 9GAG: s design är något bättre än YouTubes - det är mycket mer användarvänligt, tror jag och har en mer intuitiv layout. Det är här Instagrams inflytande kommer in i bilden. Huvudsidan för 9GAG liknar Instagram- ett konstant flöde av bild-, kortvideo- och gif-innehåll som delas av andra användare. Under varje inlägg kan du kommentera och "gilla". Till vänster kan du surfa på webbplatsen efter Hot, Trending, Fresh eller efter kategori (Funny, Animals, Anime, Cosplay, Gaming, etc.).

Det påminner mig om Reddit, i den meningen att användare kan rösta upp eller ner alla inlägg de ser. Att göra det påverkar naturligtvis det inläggets synlighet. Så, i likhet med Reddit, använder 9GAG ett slags demokratiserat röstningssystem för att bestämma vilket innehåll som förtjänar mest synlighet på webbplatsen.

Innehåll

Som jag har nämnt tidigare är 9GAG inte den typ av webbplats som är utformad för dem som letar efter djupgående videoinnehåll i lång form. Men om du gillar memes, gifs och korta roliga videor är 9GAG definitivt webbplatsen för dig. Det finns en övergripande trend på 9GAG som skevar mot demografi som tycker om saker som anime och manga, cosplay och spel. Detta är något som jag tycker är viktigt att notera eftersom varje webbplats har sin egen typ av kultur. Spel, anime och humor är huvudingredienserna i det som gör 9GAG så roligt.

Mobil och stationär upplevelse

Jag tror att upplevelsen av att använda webbplatsen är mycket intuitiv och organiserad. Jag hade inga riktiga klagomål när jag kom åt webbplatsen på min bärbara dator. Det enda jag inte gillade var ett omärkt, ständigt uppfriskande flöde av innehåll till höger om huvudflödet. Jag tyckte att det var distraherande och oprofessionellt, men det kanske bara är jag. Appen ger också en utmärkt användarupplevelse. Kanske till och med bättre än den stationära webbläsarsidan, för att vara ärlig. Det ser mycket mer ut som ett legitimt socialt medieutlopp, det gör appen. Jag kan inte riktigt sätta fingret på varför, men det har en mer professionell luft om det. Appens layout liknar nästan en nyhetsapp - det är förmodligen där jag plockar upp den professionella atmosfären från. Hur som helst, enligt min mening, ger appen en överlägsen upplevelse. Och andra användare verkar hålla med - 9GAG har ett genomsnittligt betyg på 4.5 stjärnor (av 5) på Apple App Store.

Prissättning och planer

Är 9GAG gratis att registrera sig för och använda? Ja, det är helt gratis att registrera sig för och använda. Det finns fortfarande annonser på webbplatsen, men de är bara en del av kostnaden för att använda 9GAG.

Förslag som jag har för 9GAG

Jag skulle vilja att webbplatsen i webbläsaren tar efter 9GAG-appen när det gäller dess rena, strömlinjeformade utseende. Jag gillar verkligen appens intuitiva design och jag hoppas att själva webbplatsen kan ge en liknande upplevelse. Annat än det gör 9GAG ett bra jobb med vad det gör och jag tror att det skulle vara trevligt att ha en betald prenumerationstjänst som eliminerar annonser.

Slutsats

Om du upptäcker att du oftast kommer till internet för skratt är 9GAG förmodligen den webbplats som du bör kolla in. Varför inte prova, vad har du att förlora?

Snabbaste livescore
 • ✓ Snabbaste grindlarm
 • ✓ De flesta ligor
 • ✓ Snabb poänginformation
 • ✓ Kvotintegration
Andra webbplatser + 9GAG
 • — Ingen livescore
 • — Lång fördröjning till grindlarmet
 • — Ingen spelare info
 • — Inga odds
Bästa fotbollsvideor
 • ✓ Snabba målberättelser
 • ✓ Internationella överföringar
 • ✓ Sammanfattningsvideor
 • ✓ Alla livestreamar i korthet
Andra webbplatser + 9GAG
 • — Inga målvideor
 • — Endast lokala TV -kanaler
 • — Inga sammanfattningar
 • — Ofta olagliga strömmar
Kompakt information
 • ✓ Alla konstellationer
 • ✓ Realtidsspelstatistik
 • ✓ Levande bord
 • ✓ Fotbollsprognoser
Andra webbplatser + 9GAG
 • — Inga utställningar
 • — Ingen spelare infos
 • — Föråldrade tabeller
 • — Inte lämplig för vadslagning

Populara sokfragor

9GAG

9GAG Free Gratis. Allt du behöver veta: App, TV (2022).

9gag.com är en unik webbplats som kombinerar funktionerna på YouTube, Reddit, Instagram och 4chan. Det är perfekt för människor som älskar memes och korta, roliga videor. Min recension kommer att förklara varför 9GAG är en värdefull webbplats för alla som vill skratta och lära sig samtidigt.

Copyright © 2013-2022 SocaPro Inc - Global Gateway 8, SC
Om oss    Villkor     Kontakta oss