Allsvenskan
Sö 15:00
Allsvenskan
Sö 15:00
Superettan
Sö 15:00
Premier League
Sö 15:00
Allsvenskan
Sö 17:30
Få nu€100 i gratis spelpengar. Begränsat utbud!
Regler och begränsningar gäller. Kontrollera villkoren för den enskilda platsen och leverantören. Erbjudandet kan ha löpt ut vid tidpunkten för inlösen. Spelande kräver ansvarsfulla åtgärder. Måste vara 18 år eller äldre för att lösa in.
De kommande matcherna i helgen fran fredag till sondag.

Bandcamp Free Gratis. Allt du behöver veta: App, TV (2022)

Bandcamp är en ren och modern plattform med en unik modell som betalar artister deras beskärda del och lite till. Det enda greppet jag har med Bandcamp är att dess Discover-funktion gör det svårare att hitta nya artister än det borde vara. Oavsett kommer etnomusikologer att se tillbaka på Bandcamp och förundras över dess unika för att ha en demokratisk modell, vilket gör att den sticker ut bland ett hav av rovgiriga, exploaterande företag.

Bandcamp

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer
Senast uppdaterad: Söndag, 01.Oktober 2023
Författare Biografi
Hej. Jag heter Nicole Sommer. Jag är en stor fotbollsentusiast och gör mycket forskning kring det enklaste sättet att titta på fotboll på TV och online över hela världen.

bandcamp.com

Detta är skämtet - för indiemusiker, DIY-band och musikälskare som är intresserade av att ta reda på ny och obskyr musik är Bandcamp en enorm källa till kul. Jag pratar om plattformen som har blivit mycket nära förknippad med DIY-musikscenen i Amerika. Du kan se det enkelt på alla högskolor - det finns vanligtvis många ungdomar som har ett album eller fem upp på Bandcamp.
Så Bandcamp är en webbplats där människor kan ladda upp, köpa och dela musik. Det började som ett sätt för människor att sälja musik de gjort själva, men nu är det också en plats där människor kan köpa musik från andra artister. Folk är hype om det eftersom det i mitten av 2010-talet var en av de första platserna där band kunde sälja sin musik online.
Här kommer jag att undersöka om Bandcamp är värt sitt salt eller inte. Är det en effektiv plattform för att upptäcka nya låtar? Och är det bara för obskyra artister att lägga upp sina garagebands källarslam-EP:s? Vad skiljer det från andra liknande plattformar? Låt oss ta reda på det.

Hur det började

Oakland, Kalifornien-baserade företaget Bandcamp började växa 2010 när Amanda Palmer undvek sina skivbolag till förmån för att vara värd för dem på plattformen och ta promo-ansvar i egna händer. Indie-spelutvecklare följde snabbt efter och var värd för sina spelljudspår på plattformen. Snabbt fann DIY-tidsandan i denna tid uttryck i Bandcamps modell, och den blev snabbt populär i hela musikscenen.
Sedan starten 2008 har Bandcamp blivit go-to-plattformen för småskaliga musiker att vara värd, marknadsföra och sälja sina album och varor online. Även om det inte genererar riktigt samma spänning som det gjorde under sina salladsdagar, har det uthållighet och kommer sannolikt att göra det under en tid framöver.

Hur det fungerar

Många av oss vet att musiker och artister inte ges mycket respekt på det ekonomiska området. De ynkliga betalningarna som band ges för sina strömmande royalties, det sätt på vilket mindre kända artister behandlas av musikindustrin själv, eller någon av de andra misshandeln som små artister får, leder alla till en känsla av att något är ur balans. Det är därför Bandcamps skönhet ligger i dess rättvisa gentemot artister. Genom att ge dessa artister samma lön som ges till mer kända artister hjälper Bandcamp till att återställa balansen i musikindustrin och se till att alla röster hörs.
Den svältande konstnärens tidlösa kliché© är lika gammal som civilisationen själv, men idag mer än någonsin, med inkomstskillnader på topp, bär musiker och andra kreatörer bördan av ekonomisk orättvisa hårdare än de flesta yrken. Det är därför Bandcamps modell har vunnit dem en så lojal följd med dem i DIY och musikscener på låg nivå.
Många har kallat Bandcamp för en "online skivbutik", men jag känner inte till några butiker som bara tillåter dig att betala för skivor om du vill. Detta är Bandcamps största styrka, för som artist har du friheten att erbjuda din musik antingen som donationsbaserat innehåll (betala vad du vill) eller endast tillgång till betalt innehåll. Även om denna frihet kan verka obetydlig, ger den konstnärer mer kontroll än de har haft i århundraden.
Som anges på Bandcamps hemsida är företagets kärntro att "musik är en oumbärlig del av kulturen, och för att den kulturen ska trivas förtjänar artister att kompenseras rättvist och öppet." Utan denna tro skulle vårt uppdrag vara meningslöst, och vi har byggt vår verksamhet kring en modell som sätter konstnären först.
Bandcamp tar inga värdavgifter eller medlemsavgifter och tar bara 15% av alla pengar som en artist tjänar på försäljningen.
Låt oss säga att Tommy Longtooth erbjuder sitt album för $ 10 på Bandcamp. För varje album han säljer tar han hem $ 8.50 och Bandcamp kommer att behålla $ 1.50. Jenny Frogtongue bestämmer sig för att lägga upp sitt album som ett "betala vad du vill?" erbjudande. Om någon bestämmer sig för att betala Jenny x summa pengar för hennes album, kommer Bandcamp bara att ta ett snitt.
Så, för att upprepa, Bandcamp tjänar bara pengar om artisten tjänar pengar. Detta är fördelaktigt för musiker eftersom det stimulerar Bandcamp att hjälpa sina artister att tjäna pengar. Om du är en kämpande musiker kan det här vara första gången du någonsin har hört talas om ett stort företag som gör något sådant. Om du är ett musikfan kommer du också att vara glad att veta att du har att göra med en plattform som tar hand om sina musiker. Det är lugnande att veta att pengarna du betalar för ett album faktiskt går till personen som skapade det.
Många människor finner lockelse i Bandcamp eftersom det är värd för ett brett utbud av outnyttjade talanger. Visst, det finns tiotusentals begåvade musiker med personliga webbplatser eller Facebook-sidor, men hur kan du av misstag snubbla över dem? Mycket svårt. Med Bandcamp kan du bläddra igenom okända band, vilket ger dig chans att guida dig vidare. Kanske av varje fem band du lyssnar på låter fyra som tjocktarmen hos en elefant. Låt inte det avskräcka dig dock; fortsätt söka och du kommer säkert att hitta guld.

Webbplatsens utformning

Vill du gå till webbplatsens huvudsakliga målsida och se en ganska vanlig showcase-banner med kuraterade spellistor, lyssningsguider och bäst-av-listor? Under denna banner ser du en slumpmässigt genererad "Säljer nu" -lista. Denna lista uppdateras i realtid med de spår som just har köpts. Bläddra ner så hittar du Bandcamp Dailys avsnitt. Det här avsnittet uppdateras dagligen med dagens albumval, debattartiklar, kuraterade listor och personalval.
När jag skriver detta streamar Bandcamp Daily albumet Batuco av den Mexico City-baserade gruppen Son Rompe Pera. Detta album beskrivs som en modern destillation av mexikansk, peruansk och colombiansk folk och jag har hittat en ny skatt på 5 minuter.
Jag bläddrade igenom några konstnärers sidor och märkte att de alla såg väldigt lika ut. Jag tror att kontinuitet mellan profiler hjälper fans att navigera på plattformen lättare. En artist kan anpassa sin sida till en viss grad, men den grundläggande layouten förblir fast, och jag tycker att detta är en av Bandcamps styrkor. Varje profil är snygg, strömlinjeformad och fri från röran, vilket gör det enkelt att hitta det du letar efter när du upptäcker en ny artist.

Prime Videos svagheter

Fångsten med att ha en så rättvis plattform är att den lockar massor av musiker. Detta skapar en oändlighet av innehåll, och Bandcamp har inte gjort det bästa jobbet med att hantera detta. Man skulle hoppas att Discover-funktionen skulle göra det enkelt att bläddra igenom katalogen och hitta nya band, men i verkligheten verkar algoritmen ganska svag. Det fungerar på ett liknande sätt som Pandora gjorde under sin storhetstid, där det kommer att rekommendera låtar som det tycker liknar det du just lyssnade på, men det faller ofta under mina standarder.
Det verkar som om detta mest kan skyllas på Bandcamps fokus på sina artister, snarare än deras fans. Kanske vore en liten ombalansering av prioriteringarna på sin plats. Om Bandcamp lyckades betala sina artister samma pris som de gör nu, samtidigt som de skapade ett förstklassigt Discover-system, skulle det verkligen kunna fånga lojaliteten hos musikupptäckare överallt.
/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer
Nicole Sommer är ett riktigt fotbollsfan och lojal supporter till FC Arsenal och 1.FC Köln. Hon spelar aktivt själv som central forward i damernas aquad i TuS Köln i Tyskland. På fritiden tillbringar hon mycket tid online, inklusive forskning om fotbollsströmningsutrymmet. Hennes forskning har publicerats i flera fotbollstidningar på nätet.
Snabbaste livescore
 • ✓ Snabbaste grindlarm
 • ✓ De flesta ligor
 • ✓ Snabb poänginformation
 • ✓ Kvotintegration
Andra webbplatser
 • — Ingen livescore
 • — Lång fördröjning till grindlarmet
 • — Ingen spelare info
 • — Inga odds
Bästa fotbollsvideor
 • ✓ Snabba målberättelser
 • ✓ Internationella överföringar
 • ✓ Sammanfattningsvideor
 • ✓ Alla livestreamar i korthet
Andra webbplatser
 • — Inga målvideor
 • — Endast lokala TV -kanaler
 • — Inga sammanfattningar
 • — Ofta olagliga strömmar
Kompakt information
 • ✓ Alla konstellationer
 • ✓ Realtidsspelstatistik
 • ✓ Levande bord
 • ✓ Fotbollsprognoser
Andra webbplatser
 • — Inga utställningar
 • — Ingen spelare infos
 • — Föråldrade tabeller
 • — Inte lämplig för vadslagning

Populara sokfragor

Bandcamp

Bandcamp Free Gratis. Allt du behöver veta: App, TV (2022).

Bandcamp är en ren och modern plattform med en unik modell som betalar artister deras beskärda del och lite till. Det enda greppet jag har med Bandcamp är att dess Discover-funktion gör det svårare att hitta nya artister än det borde vara. Oavsett kommer etnomusikologer att se tillbaka på Bandcamp och förundras över dess unika för att ha en demokratisk modell, vilket gör att den sticker ut bland ett hav av rovgiriga, exploaterande företag.

Om oss     Villkor     Kontakta oss