Superettan
Nu
Superettan
Nu
Superettan
Nu
Superettan
Nu
Premier League
Lö 13:30
Få nu€100 i gratis spelpengar. Begränsat utbud!
Regler och begränsningar gäller. Kontrollera villkoren för den enskilda platsen och leverantören. Erbjudandet kan ha löpt ut vid tidpunkten för inlösen. Spelande kräver ansvarsfulla åtgärder. Måste vara 18 år eller äldre för att lösa in.
De viktigaste fotbollsmatcherna denna vecka fran mandag till torsdag.
De kommande matcherna i helgen fran fredag till sondag.

Vimeo Free Gratis. Allt du behöver veta: App, TV (2022)

Om du är trött på annonser, undersökningar och ständigt blir ombedd att uppgradera till en av YouTubes flera premiumtjänster, kanske det är på tiden att du byter. Perfekt för både proffs och avslappnade vide streamers, Vimeo är definitivt värt en titt. Läs min recension för att lära dig mer!

Vimeo

tubi tv sverige

vimeo gratis

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer
Senast uppdaterad: Torsdag, 28.September 2023
Författare Biografi
Hej. Jag heter Nicole Sommer. Jag är en stor fotbollsentusiast och gör mycket forskning kring det enklaste sättet att titta på fotboll på TV och online över hela världen.

vimeo.com

Den mest populära och mest använda webbplatsen för strömmande videor är YouTube, som var en av de första webbplatserna som utvecklade ett slags strypgrepp över marknaden. Med hundratals miljoner användare är det svårt för någon videostreamingwebbplats att konkurrera med denna sociala videodelningsjätte.
Många människor runt om i världen har kommit att förakta YouTube för sina många annonser och påträngande annonser. Om du har tillbringat någon tid på YouTube vet du hur uselt det är med annonser. Den grundläggande, gratis versionen av videoströmningstjänsten har annonser som spelas upp före nästan varje video, varav de flesta inte kan hoppas över. Dessutom har vissa videor (särskilt de på intäktsgenererande kanaler) inbyggda annonser i steg i hela videoströmmen.
Många YouTube-användare har funnit webbplatsen frustrerande eftersom det finns för många annonser i en enda video. Detta är något som inte var fallet när YouTube först ökade sin annonsering.
Sedan YouTube började placera annonser över sitt innehåll har de gradvis ökat frekvensen och minskat användarkontrollen över vilka annonser de kan och inte kan hoppa över. Idag skulle jag uppskatta att en majoritet av din videovisningstid som spenderas på YouTube spenderas på att titta på annonser.
En av anledningarna till att det har funnits en växande efterfrågan på alternativa videoplattformar är att YouTube ständigt driver sina premiumtjänster på användarna. Dessutom bäddar YouTube ofta in undersökningar i videor, vilket ökar irritationen att använda plattformen. Det är därför konkurrerande webbplatser har uppstått i hopp om att stjäla bort några av YouTubes hundratals miljoner användare.
Det finns några huvudsakliga skillnader mellan Vimeo och YouTube. Först måste du betala för att använda Vimeo, medan du kan använda YouTube gratis. Dessutom är Vimeo mer inriktad på videoskapare som vill tjäna pengar på sina videor, medan YouTube är mer benägna att användas av användare för gratis innehållsdelningsändamål. Slutligen är Vimeo populär bland en annan typ av användare än YouTube: videoproducenter som vill tjäna pengar. Som ett resultat kanske Vimeo inte är det bästa alternativet för desillusionerade YouTube-användare.

Historia

I november 2004 grundade Jake Lodwick, en amerikansk mjukvaruingenjör, och Zach Klein, en amerikansk entreprenör och investerare, Vimeo. Lodwick sägs ha kommit på namnet - en lek med ord som skapats genom att kombinera ?video? och ?jag.? Vimeo, bekvämt (eller kreativt) nog är också ett anagram av ordet "film". Således, med ett fängslande namn och en dröm om att förse världen med annonsfri videostreaming, föddes Vimeo.
Specifikt tillåter Vimeo nu professionella filmskapare och producenter att skicka in sitt eget innehåll för värd på webbplatsen. Vimeo ändrade sina tjänster i juli 2008 genom att tillåta professionella filmskapare och producenter att skicka in sitt eget innehåll för värd på webbplatsen. Tidigare fick endast amatöranvändare lägga upp videor.
I juli 2008 meddelade webbplatsen att de inte längre skulle vara värd för spelvideor. Skälen som nämndes var att dessa videor tenderade att vara långa och konsumerade för mycket serverutrymme. I september 2008 rensades alla spelvideor från webbplatsen. Men när Vimeo växte i popularitet (och därmed serverutrymme) upphävdes förbudet i oktober 2014. Från och med oktober 2014 är spelvideor återigen tillåtna på webbplatsen.
2014 var ett viktigt år för Vimeo eftersom de blev den första videostreamingtjänsten som erbjöd HD-videor. I december introducerade Vimeo 4K-videostödsteknik, vilket sedan dess har lett till att nästan alla andra videoströmningsplattformar lägger till den här funktionen. Idag, tack vare det ledarskap och prejudikat som Vimeo satt, erbjuder nästan varje webbplats där du kan strömma videor 4K-kapacitet.
I september 2017 introducerade Vimeo sin livestreamingsplattform och förvärvade företaget LiveStream. Detta gör Vimeo till en av de högsta kvalitetsplattformarna för livestreaming, även om det tog lite längre tid att komma dit.

Design

Dessutom känns webbplatsen mycket mindre rörig och det finns mycket färre annonser. Jag tycker att Vimeos design är mycket snyggare än YouTubes. Teckenstorlekarna och miniatyrerna är till exempel mindre på Vimeo, och avgränsningarna mellan videospelare, beskrivning, kommentarer och föreslagna videor är mycket tydligare. Dessutom känns Vimeo mindre rörigt än YouTube. Det finns också mycket färre annonser på Vimeo.
Jag tycker att webbdesignen på Vimeo är mycket tilltalande. Tonvikten läggs snyggt på de videor du tittar på, istället för att bara slå dem på sidan som YouTube gör. Webbplatsen ser mycket mer ut som en riktig mediaspelare med rena linjer och välorganiserade layouter. Jag tycker att detta ger en utmärkt design

Innehåll

Enligt de senaste rapporterna saknar Vimeo YouTube när det gäller antalet tillgängliga videor och de olika videor som finns på plattformen. Detta beror sannolikt på en mindre gemenskap av aktiva användare på Vimeo i motsats till YouTube.
Vimeos användare är relativt små i jämförelse med YouTubes. Detta kan till en början verka obetydligt, men när det sätts i konversation med den större plattformen blir det klart att Vimeo är en mycket mindre spelare. Innehållet på Vimeo är också generellt svagare jämfört med YouTube.
Med detta sagt tenderar Vimeo att gynna kvalitet framför kvantitet. Detta innebär att även om antalet videor och användare är relativt små, är användarbasens streamingkvalitet och stödjande karaktär där fördelarna med kompromissen spelar in.
Som jag nämnde tidigare erbjuder Vimeo videor i upplösning av 4K, medan många YouTube-videor är korniga. Vimeo har också betydligt snabbare buffringshastigheter, medan YouTube ofta släpar efter och glitches. Dessutom är gemenskapen i Vimeo stödjande, och många medlemmar erbjuder tankeväckande och konstruktiv kritik där det uppskattas. Beröm ges där det är lämpligt på Vimeo-kommentarer.

Skrivbords- och mobilupplevelse

Som jag redan har beskrivit är den traditionella webbläsarsidan hisnande. Och appen ser lika imponerande ut. Men enligt min mening kan appens funktionalitet förbättras något. Det är inte alls så organiserat eller logiskt utformat som webbplatsen är, vilket resulterar i surfning som kan vara lite besvärlig ibland. Det är inte den mest intuitiva appen på marknaden. Det är inte den värsta videoströmningsappen, på något sätt, men det finns verkligen lite av en inlärningskurva innan du blir helt bekväm med att använda den.

Prissättning och planer

Vimeo Plus, som kostar $ 9.99 / månad, erbjuder fler funktioner, som möjligheten att lägga till värdvideor från andra Vimeo-användare, annonsfria videor för föräldrar med barn under 13 år och möjligheten att se videor i en mer avancerad spelare. Planen på $ 19.99 / år ger dig tillgång till alla funktioner i Vimeo Plus samt obegränsat lagringsutrymme för dina videor. $ 29.99 / årsplanen ger dig ännu fler funktioner, inklusive tillgång till avancerade analys- och röstningsverktyg så att du kan hjälpa till att välja vilka videor som visas på webbplatsen. Vimeo erbjuder fyra olika planer att välja mellan (förutom Vimeo Basic, som alla kan använda gratis). Om du bara vill strömma annonsfria videor och du inte riktigt har mönster eller innehållsidéer för att skapa mycket av dina egna, kommer gratisversionen förmodligen att räcka. Vimeo Plus, som kostar $ 9.99 / månad, erbjuder fler funktioner som möjligheten att lägga till värdvideor från andra Vimeo-användare, annonsfria videor för föräldrar med barn under 13 år och möjligheten att se videor i en mer avancerad spelare. Planen på $ 19.99 / år ger dig tillgång till alla funktioner i Vimeo Plus samt obegränsat lagringsutrymme för dina videor. Planen på $ 29.99 / år ger dig ännu fler funktioner, inklusive tillgång till avancerade analys- och röstningsverktyg så att du kan hjälpa till att välja vilka videor som visas på webbplatsen.
Det finns några olika sätt att använda Vimeo för att skapa innehåll. Ett sätt är att välja en av planerna nedan om du planerar att använda Vimeo för att skapa ditt innehåll.
Vimeo Plus kostar $ 7 per månad och ger användarna 5 GB lagringsutrymme per vecka.
Vimeo Pro erbjuder en månadsprenumeration för $ 20, vilket ger användarna 20 GB lagringsutrymme varje vecka.
Vimeo Business erbjuder en månadsplan på $ 50 utan veckogränser och 5 TB lagringsutrymme.
Slutligen är Vimeo Pro $ 75 / månad och det ger användarna inga gränser, 7 TB totalt lagringsutrymme och HD-livestreaming.

Förslag som jag har för Vimeo

Mitt förslag är att Vimeo bör revidera sin appdesign för att göra det enklare att använda och mer intuitivt att skapa och redigera videor.
/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer
Nicole Sommer är ett riktigt fotbollsfan och lojal supporter till FC Arsenal och 1.FC Köln. Hon spelar aktivt själv som central forward i damernas aquad i TuS Köln i Tyskland. På fritiden tillbringar hon mycket tid online, inklusive forskning om fotbollsströmningsutrymmet. Hennes forskning har publicerats i flera fotbollstidningar på nätet.
Snabbaste livescore
 • ✓ Snabbaste grindlarm
 • ✓ De flesta ligor
 • ✓ Snabb poänginformation
 • ✓ Kvotintegration
Andra webbplatser
 • — Ingen livescore
 • — Lång fördröjning till grindlarmet
 • — Ingen spelare info
 • — Inga odds
Bästa fotbollsvideor
 • ✓ Snabba målberättelser
 • ✓ Internationella överföringar
 • ✓ Sammanfattningsvideor
 • ✓ Alla livestreamar i korthet
Andra webbplatser
 • — Inga målvideor
 • — Endast lokala TV -kanaler
 • — Inga sammanfattningar
 • — Ofta olagliga strömmar
Kompakt information
 • ✓ Alla konstellationer
 • ✓ Realtidsspelstatistik
 • ✓ Levande bord
 • ✓ Fotbollsprognoser
Andra webbplatser
 • — Inga utställningar
 • — Ingen spelare infos
 • — Föråldrade tabeller
 • — Inte lämplig för vadslagning

Populara sokfragor

Vimeo

tubi tv sverige

vimeo gratis

Vimeo Free Gratis. Allt du behöver veta: App, TV (2022).

Om du är trött på annonser, undersökningar och ständigt blir ombedd att uppgradera till en av YouTubes flera premiumtjänster, kanske det är på tiden att du byter. Perfekt för både proffs och avslappnade vide streamers, Vimeo är definitivt värt en titt. Läs min recension för att lära dig mer!

Om oss     Villkor     Kontakta oss