Superettan
Nu
Superettan
Nu
Superettan
Nu
Superettan
Nu
Premier League
Lö 13:30
Få nu€100 i gratis spelpengar. Begränsat utbud!
Regler och begränsningar gäller. Kontrollera villkoren för den enskilda platsen och leverantören. Erbjudandet kan ha löpt ut vid tidpunkten för inlösen. Spelande kräver ansvarsfulla åtgärder. Måste vara 18 år eller äldre för att lösa in.
De viktigaste fotbollsmatcherna denna vecka fran mandag till torsdag.
De kommande matcherna i helgen fran fredag till sondag.

YouTube Free Gratis. Allt du behöver veta: App, TV (2022)

YouTube är en webbplats som inte behöver någon introduktion. Det finns en god chans att du har använt YouTube tidigare, kanske till och med redan idag. Men om du är mindre bekant med videoströmningsfenomenet, eller bara vill lära dig mer om det (och hur du kan dra nytta av allt det har att erbjuda), kolla in vår Streaming Sites recension av YouTube idag!

Youtube

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer
Senast uppdaterad: Torsdag, 28.September 2023
Författare Biografi
Hej. Jag heter Nicole Sommer. Jag är en stor fotbollsentusiast och gör mycket forskning kring det enklaste sättet att titta på fotboll på TV och online över hela världen.

En plats kan leda ett kulturellt skifte

Sällsynt webbplatsNapsterförändrar hur vi konsumerar media. Resulterar i utmaningar status quo. Frigörelse av media genom att presentera alternativ värld där den kan vara fri.
YouTube har dock gett användarna möjlighet att titta på ett brett utbud av videor från hela webben. En annan webbplats som har haft en liknande avgörande effekt på hur vi konsumerar media, särskilt videoinnehåll, är YouTube. Före YouTubes lansering var våra alternativ ganska begränsade för vilka typer av videor vi skulle ha tillgång till. Människor kan i princip välja mellan ett av bara några få val. YouTube har dock gett användarna möjlighet att titta på ett brett utbud av videor från hela webben.
Vi kunde antingen titta på förprogrammerade tv-program när de råkade vara på, gå till biografen och betala för att se en film, gå vidare till en videouthyrningsbutik som Blockbuster och hyra en film, eller använda en fildelningssida som Napster för att ladda ner en film.
YouTube steg dock upp, till synes oanmäld, och erbjöd oss inte bara ett nytt sätt att titta på videor utan ett nytt sätt att dela vårt eget, liksom en hel massa tidigare omöjligt innehåll för oss att njuta av. Jag tror inte att YouTube får nästan så mycket kredit som det förtjänar för att sätta fokus på videostreaming, vilket bevisar att en videoströmningswebbplats kan vara både praktisk, skalbar och lönsam.
Utan YouTube skulle det vara troligt att säga att det inte skulle finnas någon Netflix, Hulu, HBO Go eller Amazon Prime Video. YouTube var tvungen att lägga ner den tekniska grunden och tack och lov gjorde de det. Eftersom det har möjliggjort så många strömmande webbplatser som vi känner, älskar och njuter av regelbundet idag.
YouTube grundades av tre personer som hade arbetat tillsammans på PayPal. Steve Chen, Chad Hurley och Jawed Karim skapade videostreamingtjänsten i februari 2005. Kort därefter, i november 2006, köpte Google YouTube för 1,6 miljarder dollar - ett mycket intelligent köp om du frågar mig. Idag ägs och drivs YouTube fortfarande av Google, som ett av företagets dotterbolag.

Mer än vad som möter ögat

Vi vet alla hur YouTube fungerar, tror jag. Men bara om det finns några funktioner eller typer av innehåll som du inte var medveten om, låt oss gå igenom omfattningen av vad YouTube låter dig göra och titta på.
YouTube-användare kan visa, betygsätta, dela och kommentera videor; uppenbarligen; samt skapa personliga spellistor med videoinnehåll som fortfarande är okänt på de flesta andra videoströmmingssajter. Ett annat sätt som YouTube skiljer sig från sina konkurrenter ligger i det faktum att användare också kan ladda upp en obegränsad mängd videoinnehåll, skapa livevideosändningar och regelbundet blogga.
Detta användargenererade fokus som YouTube har gjort sitt bröd och smör har också lett till produktion av massor av unika och tidigare okända typer av videoinnehåll. Tack vare YouTube har vi till exempel sett uppkomsten av "unboxing video"? där YouTubers kommer att beställa en produkt, öppna den på video och visa hur produkten fungerar, samt ge en recension av sina tankar om den. Detta har resulterat i att företag hittat nya och kreativa sätt att marknadsföra produkter och bidragit till "influencern". kultur som nu dominerar sociala medier.
YouTube inspirerade också webbplatser som Twitch, varför det är förvånande att Twitch fanns före det. Människor laddade upp videor av sig själva som spelade videospel i flera år innan Twitch kom med. YouTube var den ursprungliga platsen där den här typen av streamers skulle lägga upp innehåll. Efter det faktum insåg Twitch att det fanns en enorm möjlighet på denna växande marknad och utnyttjade den snabbt.
Sedan har det nyligen förekommit fenomen på YouTube av människor som reagerar på ny musik, stand-up komedi eller filmtrailers när de kommer ut. De fungerar som recensioner som du kan titta på. YouTube-granskare är inte på något sätt experter inom sitt område eller något, men de kan vara mycket underhållande att titta på - särskilt om YouTubern i fråga har en elektrisk eller knäpp personlighet.
Eftersom YouTube har inspirerat så mycket nytt medieinnehåll finns det nu en växande efterfrågan på professionella YouTubers som kan producera högkvalitativa videor och försörja sig på sitt innehåll. Intäktsgenereringsprocessen för YouTubers är komplex och kräver många klick och följare, så de med talang och ambition kan leva respektabelt på sin kanal.
Det finns också professionella videor på YouTube. Detta är förmodligen inte fallet längre eftersom filmer i full längd och TV-programavsnitt inte längre är tillgängliga på YouTube, men det finns gott om klipp.
Det finns dock också hela hörn av YouTube som du kanske inte ens har känt till. YouTube är hem för ett brett utbud av musikvideor, dokumentärer, miniserier, kortfilmer, tecknade serier och utbildningsvideor. I grund och botten, om det faller inom gränserna för YouTubes strikta upphovsrättspolicy, kan du hitta det.

Ett häpnadsväckande stort videoströmningsfenomen

Jag tror att YouTube verkligen har vuxit ur allt som de tre skaparna som startade det ursprungligen drömde om att det skulle bli. Till exempel, om de hade vetat att detta skulle hända, är jag säker på att de skulle ha tackat nej till erbjudandet att sälja det till Google. Tillsammans med sin snabba tillväxt och expansion har YouTube också sett mycket motreaktion och nedbrytning.
Enligt Merch Dope är antalet personer som använder YouTube 1.3 miljarder, 300 timmars video laddas upp till YouTube varje minut och 5 miljarder videor ses på YouTube varje dag.
Ingen annan streamingwebbplats har fått den typen av siffror.

Ikonisk webbplatsdesign

Men hur fungerar det? Är det lätt att använda? Låt oss ta en titt och se själva, eller hur? YouTubes webbplatsdesign är inget annat än ikonisk. Det har inspirerat layouterna för nästan alla videostreamingtjänster efter det. Och med goda skäl. Det är logiskt, effektivt och intuitivt.
Du hittar sökfältet högst upp på sidan. Under det får du ett gäng videor att välja mellan, varav de flesta kommer att baseras på dina egna tittarvanor. De är indelade i sektioner, som börjar med Rekommenderade videor för dig. Därefter hittar du nyheter, senaste inlägg, senaste uppladdningar av kanaler som du följer, YouTube-blandningar (populära spellistor baserat på din visning) och sedan ännu mer rekommenderade videor.
Till vänster om dessa miniatyrförhandsgranskningar hittar du alla dina personliga användarfunktioner. Det är här du kan komma åt ditt bibliotek, historik, titta senare, gillade videor, dina spellistor, prenumerationer och en lista med kategorier från vilka du kan bläddra på hela YouTube efter taggar som mode, spel, sport etc. Att klicka på en video håller visningsprocessen strömlinjeformad.
Alla kommentarer finns under mediaspelaren, och på höger sida av skärmen föreslås videor som du kan bläddra bland som liknar den här. Det är precis så människor går vilse i YouTube-kaninhål. Den här webbplatsen är för bekväm, och den leder oss vilse!

För många annonser förstör nästan en annars perfekt webbplats

Det finns några anmärkningsvärda brister med YouTube, även om de kanske inte stör alla. En stor fråga för mig skulle vara antalet annonser du måste hantera. Många långvariga användare tror att YouTube har sålt ut helt, big time. Om du någonsin har använt webbplatsen tidigare vet du hur irriterande långa, frekventa och ibland oförhoppbara dessa annonser kan vara. Dessutom avbryter de ofta dina videor flera gånger igenom. YouTube är utan tvekan en av de mest annonsridna webbplatserna på webben.
Med det sagt finns det ingen annan webbplats som den på webben - åtminstone inte av samma storlek. Älska det eller hata det, YouTube kommer att förbli en av världens bästa gratis videoströmmingssajter, och det kommer att förbli en av de mest populära webbplatserna på internet.
/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer
Nicole Sommer är ett riktigt fotbollsfan och lojal supporter till FC Arsenal och 1.FC Köln. Hon spelar aktivt själv som central forward i damernas aquad i TuS Köln i Tyskland. På fritiden tillbringar hon mycket tid online, inklusive forskning om fotbollsströmningsutrymmet. Hennes forskning har publicerats i flera fotbollstidningar på nätet.
Snabbaste livescore
 • ✓ Snabbaste grindlarm
 • ✓ De flesta ligor
 • ✓ Snabb poänginformation
 • ✓ Kvotintegration
Andra webbplatser
 • — Ingen livescore
 • — Lång fördröjning till grindlarmet
 • — Ingen spelare info
 • — Inga odds
Bästa fotbollsvideor
 • ✓ Snabba målberättelser
 • ✓ Internationella överföringar
 • ✓ Sammanfattningsvideor
 • ✓ Alla livestreamar i korthet
Andra webbplatser
 • — Inga målvideor
 • — Endast lokala TV -kanaler
 • — Inga sammanfattningar
 • — Ofta olagliga strömmar
Kompakt information
 • ✓ Alla konstellationer
 • ✓ Realtidsspelstatistik
 • ✓ Levande bord
 • ✓ Fotbollsprognoser
Andra webbplatser
 • — Inga utställningar
 • — Ingen spelare infos
 • — Föråldrade tabeller
 • — Inte lämplig för vadslagning

Populara sokfragor

Youtube

YouTube Free Gratis. Allt du behöver veta: App, TV (2022).

YouTube är en webbplats som inte behöver någon introduktion. Det finns en god chans att du har använt YouTube tidigare, kanske till och med redan idag. Men om du är mindre bekant med videoströmningsfenomenet, eller bara vill lära dig mer om det (och hur du kan dra nytta av allt det har att erbjuda), kolla in vår Streaming Sites recension av YouTube idag!

Om oss     Villkor     Kontakta oss